Dodik i Tihić o formiranju parlamentarne većine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i Tihić o formiranju parlamentarne većine

BANJALUKA -

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Sulejman Tihić i Milorad Dodik istakli su danas u Banjaluci neophodnost formiranja međustranačkih timova, s ciljem da se dođe do parlamentarne većine u BiH.

"To je pitanje koje je neophodno prioritetno rešiti na nivou BiH, a kroz budući rad u taj međustranački sporazum uključila bi se i ona oko kojih se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada ne može postići dogovor, bar ne u neko bliže vreme", rekao je Tihić.

On je iskazao zabrinutost zbog sporosti u sprovođenju izbornih rezultata, dodajući da će učiniti sve da te procese ubrzaju.

"Postoje određeni problemi, državna vlast se neće moći formirati dok se ne završi formiranje vlasti u Federaciji BiH, a u Republi Srpskoj bi to mogli biti pre", rekao je predsednik SDA.

Lider SNSD-a Dodik potvrdio je da postoji usaglašen pristup da se pokušaju dati odgovori na otvorena pitanja, a to je i osnova za moguće formiranje vlasti na nivou BiH.

On očekuje da do toga što pre dođe, a SNSD je, kako je istakao, spreman dati doprinos, zajedno sa Srpskom demokratskom strankom s kojim ima potpisan sporazum o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Dodik je rekao da je bilo reči o svim otvorenim pitanjima, državnoj imovini, Brčko Distriku, dugo odlaganom popisu stanovništva i drugim pitanjima potrebnim za ubrzanje evropskog puta BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.