Dodik i Kalabuhov saglasni: Prioritet je sačuvati stabilnost i mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 16:05

Dodik i Kalabuhov saglasni: Prioritet je sačuvati stabilnost i mir

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saglasivši se da je prioritet sačuvati stabilnost i mir.

Dodik je informisao Kalabuhova o formiranju vlasti na nivou BiH, izrazivši očekivanje da će saglasnost zajedničkog nivoa o rešavanju i deblokadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mnogih, važnih strateških projekata, između ostalih i gradnji gasovoda, biti rešen u skorijoj budućnosti.

Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, predsednik Republike rekao je da Srpska čvrsto stoji pri svojim stavovima i da se u tom svetlu mora poštovati njena ustavna pozicija.

"Ovom prilikom, sagovornici su se složili da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, kao i očuvanje Dejtonskog sporazuma kao osnovnog ugovora za funkcionisanje BiH", saopšteno je iz Kabineta predsednika Srpske.

Tokom sastanka istaknuto je opredeljenje za razvoj kulturnih veza dva bratska naroda i značaj daljeg unapređenja odnosa Republike Srpske i Rusije, s ciljem sveukupnog i obostranog političkog, ekonomskog i privrednog rasta i prosperiteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik ponovio: RS protiv uvođenja sankcija Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2023

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji i da se u vezi s tim pitanjem mora poštovati ustavna pozicija Republike Srpske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.