Izvor: Blic, 21.Jan.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i Haišan otvorili Konfučijev institut u Banjaluci

Predsednik RS Milorad Dodik i zamenik gradonačelnika Tjenđina Džao Haišan otvorili su danas Konfučijev institut pri Univerzitetu u Banjaluci radi unapređenja saradnje Srpske i Kine.

Dodik je istakao da je ovo važan dan za RS i Univerzitet u Banjaluci.

- Otvaranje Konfučijevog instituta dokaz je prijateljstva i uspešne saradnje RS i Kine - rekao je Dodik.

Ambasador Kine u BiH Čen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bo izrazila je zadovoljstvo što je otvoren Konfučijev institut u Banjaluci i zahvalila za uspešnu saradnju rukovodstvu Srpske.

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da se RS i ovaj univerzitet pridružuju zajednici od 525 osnovanih Konfučijevih instituta u svetu, koje pohađa 9 miliona učenika i studenata.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da će Konfučijev institut omogućiti još bolju saradnju u oblasti obrazovanja i kulutre između Srpske i Kine.

Dodik je tokom sastanka sa zamenikom gradonačelnika Tjenđina Džaom Haisanom u Banjaluci izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja Konfučijevog instituta. Na sastanku je razgovarano o saradnji Srpske i Tjenđina.

Predsednik Srpske ocenio je da je saradnja RS sa Kinom na izuzetno visokom nivou, posebno u oblastima energetike i infrastrukture, te da se proširuje na kulturnom i obrazovnom planu, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Sastanku su prisustvovale i predsednik Vlade RS Željka Cvijanović i ambasador Kine u BiH Čen Bo.

Na Konfučijevom institutu, koji je danas otvoren pri Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, studenti će moći da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika, a najboljim polaznicima biće obezbeđene posete Kini, gde će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost saradnje sa kineskim fakultetima i razmena studenata, te učešće u zajedničkim projektima, radovima, objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Banjaluci otvoren Konfučijev institut

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i zamenik gradonačelnika Tjenđina Džao Haišan otvorili su danas pri Univerzitetu u Banjaluci Konfučijev institut...Predsednik RS Milorad Dodik je rekao da je to važan događaj za Republiku Srpsku, dodavši da je otvaranje Konfučijevog instituta dokaz prijateljstva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.