Dodik i Cvijanović sa ambasadorima i konzulima BiH iz Republike Srpske

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 15:59

Dodik i Cvijanović sa ambasadorima i konzulima BiH iz Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović razgovarali su danas, u Banjaluci, sa novoimenovanim ambasadorima.

Upoznali su ambasadore i generalne konzule iz reda srpskog naroda o složenosti aktuelne situacije, različitim mehanizmima pritisaka i pokušajima delegitimizacije Republike Srpske.

Izraženo je uverenje da će srpske diplomate zastupati interese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i spoljnopolitičke stavove Republike Srpske, u skladu sa izvornim postulatima Dejtonskog sporazuma te je naglašeno da im institucije Republike Srpske stoje na raspolaganju.

Novoimenovani ambasadori i generalni konzuli iz reda srpskog naroda, upoznali su sagovornike o aktivnostima i planovima za predstojeći diplomatski angažman, te naglasili da će dati puni doprinos unapređenju svih vidova saradnje Republike Srpske sa zemljama u kojima su raspoređeni.

Ukazano je na značaj i ekonomske diplomatije te ocenjeno da je uloga srpskih diplomata, i u tom kontekstu, veoma važna za Republku Srpsku.

Predsednik Republike Srpske i srpski član Predsedništva BiH su ambasadorima i generalnim konzulima Miloradu Živkoviću (Rumunija), Siniša Berjanu (Narodna Republika Kina), Obradu Kesiću (UN Brisel), Bojanu Vujiću (UN Ženeva) Draganu Vukoviću (Republika Grčka), Bojanu Đokiću (Ujedinjeni Arapski Emirati), Veri Sajić (Štutgart) i Tatjani Telić (Čikago), poželeli uspešnu diplomatsku službu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.