Izvor: Southeast European Times, 25.Okt.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik će sazvati razgovore o ustavnoj reformi

25/10/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poziva sve parlamentarne stranke na razgovore o ustavnim reformama u petak (30. oktobar) u Banja Luci. On kaže da neće pozvati strane predstavnike jer bi unutrašnja nastojanja mogla da dovedu do održivijeg rešenja.

Većina političkih lidera odbacila je poziv, rekavši da novi pregovarački proces nije potreban dok su u toku razgovori pod okriljem EU i SAD-a. Dodikova inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << dolazi nakon što su lideri glavnih bošnjačkih, srpskih i hrvatskih stranaka odbacili predloženi reformski paket EU i SAD-a za ubrazavanje integracije BiH u EU i NATO, mada su se složili da nastave razgovore na espertskom nivou. (Fena - 23/10/09, BHRT, RTRS, Nezavisne novine - 24/10/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.