Dodik će prisustvovati sastanku

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik će prisustvovati sastanku

Lider SNSD Milorad Dodik prisustvovaće sutrašnjem sastanku lidera političkih stranaka u Sarajevu, koji se održava u organizaciji Kancelarije visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

U Inckovom pozivu se navodi da bi na sastanku trebalo da se razgovara o budućim mehanizmima koordinacije izmedju političkih stranaka u BiH, važnim pitanjima iz Mape puta za ukidanje viznog režima, o državnoj i vojnoj imovini i procesu ustavnih reformi, prenose mediji u BiH.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Ovaj sastanak predstavlja nastavak aktivnosti učesnika prudskog procesa oko usaglašavanja važnih pitanja za budućnost BiH, koji je pred kraj prošle godine dogovrila tzv. prudska trojka - Dodik (SNSD), Sulejman Tihić (SDA) i Dragan Čović (HDZ).

Visoki predstavnik za BiH zakazao je za sutra u 15 sati u Sarajevu sastanak, na koji je pozvao lidere prudske trojke, ali i lidere Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžiju i Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

Na tom sastanku očekuje se i prisustvo Tihića i Čovića, dok je iz Stranke za BiH saopšteno da se Silajdžić neće odazvati tom pozivu. Neizvesno je i učešće i lidera SDP Zlatka Lagumdžije, jer predsedništvo njegove partije o tome treba da donese odluku.

Najvažnija tema sastanka medjunarodnog predstavnika u BiH Valentina Incka i lidera političkih partija u BiH u Sarajevu biće realizacija preostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, izjavila je portparol OHR Ljiljana Radetić.

Ona je potvrdila da Incko očekuje da svi politički lideri daju konstruktivan doprinos i obezbede da gradjani BiH ne budu izolovani.

Prema njenim rečima, ovaj sastanak je dogovoren u Dubrovniku, gde se Incko prošle sedmice sastao sa liderima prudske trojke i sa kojima je postigao dogovor da broj učesnika bude proširen na sledećem sastanku.

Prudska trojka, Dodik, Tihić i Čović, razgovaraće u Sarajevu i sa generalnim sekretarom NATO Japom de Hop Sheferom, koji će sutra posetiti BiH.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.