Dodik: Zukorlić je verski fanatik

Izvor: RTS, 08.Apr.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Zukorlić je verski fanatik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je muftija sandžački Muamer Zukorlić "ostrašćeni verski fanatik" koji pokušava da izgradi političku karijeru.
Dodik je naveo da ne vidi razloge zbog kojih se Zukorlić meša u dešavanja u BiH i zašto ga proziva, prenosi Beta.

Komentarišući navode objavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sajtu Sandžak pres, prema kojima je Zukorlić poručio da će "odgovoriti Dodiku kad dođe u Bijeljinu, tako da više nikada progovoriti neće", Dodik je pozvao Zukorlića da dođe u Banjaluku, pa da kaže šta ima.
Zukorlić je navodno to izjavio pre nekoliko dana u Malmeu na osnivanju Bošnjačke nacionalne fondacije, reagujući na reči jednog od govornika na skupu koji je Dodika optužio za cepanje BiH.
Dodik je poručio da stoji iza svake svoje izjave u vezi sa BiH.
"BiH žele nasilno da izgrade i u toj funkciji su sada vidimo i muftija i Mladen Ivanić i Mladen Bosić i drugi. Po njima smo mi opozicija, remetilački faktor i meni je drago zbog toga, jer nismo izdajnici", naveo je Dodik.
Dodik je rekao da nikada neće dozvoliti da se smanji uloga Republike Srpske, a poveća BiH. "Ne verujem u BiH, jer je ona promašeni međunarodni, politički i pravni projekat", rekao je predsednik RS.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: Zukorlić je ostrašćeni verski fanatik

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u sredu da je muftija sandžački Muamer Zukorlić "ostrašćeni verski fanatik" koji pokušava da izgradi svoju političku karijeru, ali da ne vidi razloga zbog kojih se meša i u dešavanja u BiH i zašto ga proziva...Odgovarajući na novinarsko pitanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.