Dodik: Željka Cvijanović je mandatar za sastav Vlade RS

Izvor: Studio B, 30.Nov.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Željka Cvijanović je mandatar za sastav Vlade RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci da je Željka Cvijanović mandatar za sastav Vlade RS.

"Nakon obavljenih konsultacija Željku Cvijanović predlažem za mandatara", rekao je Dodik, a prenela Radio televizija Republike Srpske.

Mandatar ima 40 dana da obavi konsultacije, a zatim parlamentu predloži sastav nove vlade i njen program rada.

Mandatar za sastav Vlade RS, Željka Cvijanovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je u svom prvom obraćanju izjavila da je ovo za nju predstavlja veliku odgovornost i čast.

"Nova vlada će raditi na jačanju Srpske u politickom i ekonomskom smislu i biti na raspolaganju građanima i ostalim partnerima", naglasila je ona i dodala da će nova Vlada biti formirana u najskorije vreme.

Cvijanovićeva je proteklu godinu i po obavljala funkciju premijera Srpske, a pre toga je bila ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. U SNSD obavlja funkciju međunarodnog sekretara, preneo je RTRS.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.