Dodik: Zelenski se ne pita

Izvor: B92, 09.Okt.2022, 16:44

Dodik: "Zelenski se ne pita"

Milorad Dodik, ocenio je danas da arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima.

Dodik je rekao da Zelenski sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta Zapadni Balkan treba ili ne treba da radi.

"Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo", rekao je Dodik za Srnu.

Istakao je rekao da Zelenski "ima svoje koji ga simpatišu", ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je "takvo bezočno sugerisanje" bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini "apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome".

"Čovek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana", poručio je Dodik i naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

Ukrjainski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u subotu zemlje Evropske unije i posebno Balkan da započnu "kurs nezavisnosti od Rusije" u politici, ekonomiji i energetici, tako što bi ojačali saradnju.

"Za Balkan to nije ništa manje važno nego za naš deo Evrope", rekao je Zelenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.