Dodik: Za RS nije bitno da li će se formirati novi Savet ministara BiH

Izvor: Beta, 06.Jul.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Za RS nije bitno da li će se formirati novi Savet ministara BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bratuncu da za Republiku Srpsku nije bitno formiranje novog Saveta ministara BiH, jer će institucije RS preuzeti poslove "koji su im oteti"."Savet ministara nama nije važan. To da je važan misle samo oni koji drže do BiH. Mi treba da razvijemo pune kapacitete institucija Republike Srpske i počećemo da preuzimamo poslove koje su nam oteli kako bismo ih ponovo vratili u Srpsku", rekao je Dodik za RTRS.Premijer RS Radovan Višković rekao je da Savet ministara BiH, kakav je sada, ne treba nikom i da će institucije Republike Srpske nastaviti da rade svoj posao, ne obazirući se na to."Ako budemo čekali Savet ministara, onda ćemo uvesti Republiku Srpsku u probleme, a mi to ne želimo. Ako smo mogli preživjeti bez MMF-a, možemo i bez Saveta ministara", kazao je on.Opšti izbori u BiH održani su u oktobru prošle godine, ali još nije formiran Savet ministara BiH zbog nemogućnosti SNSD-a i SDA da se dogovore o nekim ključnim pitanjima za BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dodik: Kada će Savet ministara BiH? Vanga nije živa, ne zna se

Izvor: B92, 06.Jul.2019

Milorad Dodik je ocenio da neki koji "drže do BiH" misle da je Savet ministara važan..Dodik je najavio da će Republika Srpska "početi da preuzima poslove koji su joj oteti kako bi vratila te funkcije", prenose banjalučki mediji..."Šta će nam Savet ministara? Samo neki koji drže do BiH misle da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.