Dodik: Vučićeva poseta veoma značajna za Republiku Srpsku

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 19:07

Dodik: Vučićeva poseta veoma značajna za Republiku Srpsku

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sutrašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci veoma važna za Republiku Srpsku.

Kako je rekao, poseta je najveća po obimu i značaju zbog činjenice da Srbija u kontinuitetu pomaže Srpskoj i celoj BiH.

"Srbija pomaže svuda gde god se pomoć zatraži, kao što je pomogla Goraždu i nekim drugim mestima u Federaciji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Dodik.

Najavio je da će Republika Srpska dobiti 15 kola hitne pomoći koju Vlada Srbije donira domovima zdravlja u Republici Srpskoj, što je, kako je rekao, veoma važno u ovom trenutku pandemije kovida-19.

Dodao je da se razgovara i o realizaciji do sada pružene pomoći Srbije za izgradnju objekata širom Republike Srpske, prenosi RTRS.

Dodik je najavio da će se razgovarati i o političkim i ekonomskim pitanjima.

"Vučić je predsednik Srbije, a Srbija je naša matična zemlja", naveo je on i dodao da se izuzetno raduje Vučićevoj poseti.

Na pitanje novinara da li Predsedništvo BiH planira zvanično da pozove Vučića, Dodik je istakao da je Predsedništvo to učinilo i da su se oko toga stvari iskomplikovale.

"Smatram da bi sada bilo degutantno da se to učini nakon ponašanja ministra inostranih poslova koja povlači ambasadora bez ikakvog usaglašavanja u Predsedništvu. Nakon kvalifikacija o Srbiji koje su izrečene, sada očekivati da ovde dođe predsednik Srbije, smatram da nije dobro i ne bih podržao nešto tako", rekao je Dodik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.