Dodik: Vučić je diplomatski odreagovao, ja bih oterao Ramu

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Vučić je diplomatski odreagovao, ja bih oterao Ramu

BANjALUKA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na poziv albanskog premijera Edija Rame Srbiji da prizna nezavisnost Kosova reagovao u skladu sa diplomatskom praksom, braneći integritet i suverenitet države Srbije, ocenio je danas predsednik RS Milorad Dodik."Nema sumnje da je nediplomatska i nedržavnička provokacija albanskog premijera Edija Rame prilikom posete Beogradu, gde je ugošćen na najvišem niovu, povod da se on >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << proglasi za personu non grata u Srbiji", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.Dodik kaže da bi on u sličnoj situaciji odmah tražio od albanskog premijera da napusti zemlju."No, mišljenja sam da je premijer Srbije Vučić postupio u skladu sa diplomatskom praksom ne nasedajući na nenadanu i očiledno smisljenju provokaciju, braneći integritet i suverenitet države Srbije", kazao je Dodik.Pročitajte još:* Rama: Albanci ne sanjaju o ''Velikoj Albaniji'', već o velikoj Evropi * Rama iznenađen: Kako može da vas provocira stav da je Kosovo nezavisno? * Vučić: Srbija reagovala odmereno na unapred pripremljen scenario, a Rama će ponovo doći u Beograd u decembru * Vučić: Žao mi je što smo zbog Rame propustili šansu za bolje odnose sa Albanijom * Vučić: Kosovo nikad neće biti u Albaniji i neću dozvoliti da iko ponižava Srbiju usred Beograda * Fejsbuk: Da li se osećate kao ''Šiptar''?

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ramin komentar provokacija ili realnost?

Izvor: VOA, 11.Nov.2014

Na Kosovu se različito ocenjuje pominjanje Kosova kao nezavisne države tokom posete albanskog premijera Srbiji...Srbi i Albanci na Kosovu različito ocenjuju posetu premijera Albanije Beogradu. Dok jedni smatraju da je pominjanje Kosova kao nezavisne države provokacija, drugi osenjuju da je to realnost...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.