Dodik: Vojska BiH neće biti poslata na granicu sa Srbijom zbog migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Vojska BiH neće biti poslata na granicu sa Srbijom zbog migranata

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da Oružane snage BiH neće učestvovati u sprečavanju ulaska migranata u tu zemlju.

"Vojska neće izaći na granicu tek tako, a naročito ne na granicu sa Srbijom. Granična policija BiH treba da ojača svoje kapacitete", rekao je Dodik novinarima posle sednice Predsedništva BiH.

On je naveo da se "to neće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << desiti" zbog "osetljivosti upotrebe vojske".

"Te odluke nema", dodao je Dodik.

Na današnjoj sednici Predsedništvo BiH, između ostalog, razmatralo je i migrantsku krizu u toj zemlji.

Savet ministara BiH zatražio je od Predsedništva BiH saglasnost za angažovanje inženjerskih jedinica Oružanih snaga u zaštiti istočne granice BiH, zbog najave povećanog priliva ilegalnih migranata iz Srbije i Crne Gore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dodik: Vojska BiH neće biti poslata na granicu sa Srbijom zbog migranata

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2019

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da Oružane snage BiH neće učestvovati u sprečavanju ulaska migranata u tu zemlju Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da Oružane snage...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.