Izvor: Radio 021, 19.Jul.2020, 17:14

Dodik: Vlast i policija isuviše korektni tokom protesta, trebalo je da uzvrate žešće

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da misli da su vlasti i policija u Srbiji bili isuviše korektni tokom prošlonedeljnih protesta u Beogradu i drugim gradovima širom zemlje.

"Gledajući rušenje i nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni. Za svaki napad na policajca trebalo je uzvratiti žešće. Američki policajac puca u čoveka za kog sumnja da je pretnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za njegov život", kazao je Dodik za "Politiku".

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine koji su nastavljeni u Briselu, Dodik je rekao da za to predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora da ima apsolutnu podršku Srbije.

"Vučić mora da ima apsolutnu podršku, koja bi ga još više obavezivala, a ne da se suočava sa stalnim napadima kako želi razgraničenje, a možda baš oni koji ga napadaju priželjkuju tako rešenje, pa prave tu vrstu atmosfere", ocenio je Dodik.

Dodik je rekao da je uveren da nema "boljeg branioca srpskih interesa na Kosovu" od Aleksandra Vučića.

"Pregovarači iz Beograda, s Vučićem na čelu, sigurno neće učiniti ništa na štetu kratkoročnih ili dugoročnih intersesa srpskog naroda i srpske država", kazao je Dodik.

Autor: Beta, Politika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.