Dodik: Ustavni sud BiH krši Ustav i odlučuje protiv RS

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 16:04

Dodik: Ustavni sud BiH krši Ustav i odlučuje protiv RS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH postao "kriminalna organizacija" koja ne poštuje Ustav ni zakone, ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik.
Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH da usvoji žalbu Ministarstva odbrane u Savetu ministara o knjiženju na BiH više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Foča, koje je u posedu Republike Srpske, Dodik je rekao da imovina po Ustavu pripada entitetima, prenosi RTRS.

"Ustav kaže da sve ono što nije izričito dato BiH, pripada entitetima, a imovina nije data i pripada entitetima. Ovdje se očigledno radi o pljački i otimačini koja se pokušava legelizovati odlukama Ustavnog suda koji u kontinuitetu krši Ustav i radi protiv Republike Srpske", ocenio je srpski član Predsedništva BiH.
Ustavni sud BiH usvojio je žalbu Ministarstva odbrane u Savetu ministara o knjiženju na BiH više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u opštini Foča, koje je u posedu Republike Srpske.
RTRS navodi da je tu žalbu Ustavni sud usvojio na poslednjoj sednici, održanoj 20. maja.
U presudi se navodi da postoji povreda prava na pravično saslušanje i ukida presuda Okružnog suda u Trebinju od 24. januara 2018. godine, te se predmet vraća tom sudu, koji je dužan da po hitnom postupku donese novu odluku.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DODIK O KNJIŽENJU IMOVINE "Ustavni sud BiH sa svim odlukama ide protiv ustava primarno, a protiv Republike Srpske u suštini"

Izvor: Blic, 29.Maj.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da Ustavni sud BiH očigledno ne poštuje ni Ustav ni zakone ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik. Komentarišući odluku Ustavnog suda BiH, kojom je usvojio apelaciju Ministarstva odbrane u Savetu ministara u vezi sa knjiženjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.