Dodik: U Srebrenici ponižavaju Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U Srebrenici ponižavaju Srbe

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pritisak kojem su izloženi Srbi u Srebrenici nedopustiv, i da će političke partije iz Republike Srpske usmeriti sve snage na to da na predstojećim lokalnim izborima za načelnika te opštine bude izabran Srbin.

Dodik je rekao da je uveren da srebrenički Srbi neće još dugo trpeti pritiske i diskriminaciju koju nad njima vrši bošnjačka vlast u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gradu.

''Pobedom srpskog kandidata na lokalnim izborima u Srebrenici biće otklonjeni svi oblici diskriminacije'', rekao je "Glasu Srpske" Dodik, komentarišući apel srpskih predstavnika u Srebrenici upućen vlastima Srpske da ih zaštite od pritisaka, pretnji i ucena Bošnjaka u lokalnoj vlasti.

Dodik je ocenio kao zloupotrebu funkcije to što je zamenik načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković poručio Srbima da neće dozvoliti izgradnju spomenika u Soloćuši i crkve u Dugom Polju dok je on na toj poziciji.

''To je zloupotreba funkcije i lokalni funkcioneri ne mogu da se ponašaju na takav način. On neće još dugo biti na vlasti jer ćemo mi pobediti u Srebrenici'', rekao je Dodik i ponovio da ne dolaze u obzir izmene Izbornog zakona BiH kojima bi Srebrenica dobila specijalni izborni status.

Iz Koordinacionog odbora koji okuplja srpske političke partije i nevladine organizacije u Srebrenici upozorili su da islamski centar i zamenik načelnika opštine ovih dana vode neviđenu kampanju s ciljem da se konačno slomi srpski narod u Srebrenici.

Oni su naveli da je srpsko stanovništvo izloženo ucenama i poniženjima, a kada su u pitanju budžetska sredstva, ona se pojedincima odobravaju uz prethodne policijske i udbaške ucjene i zastrašivanja. Srbima se nudi posao uz uslov da potpišu pristupnice političkim partijama SDP-u i SDA.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nedopustiv pritisak na Srbe u Srebrenici

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2012

BIJELjINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je pritisak kojem su izloženi Srbi u Srebrenici nedopustiv, i da će političke partije iz Republike Srpske usmjeriti sve snage na to da na predstojećim lokalnim izborima za načelnika te opštine bude izabran Srbin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.