Dodik: U RS nema ograničenja slobode govora

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U RS nema ograničenja slobode govora

BANJALUKA - U Republici Srpskoj nema ograničenja slobode govora, ali se ne smije zloupotrijebiti bilo koji oblik komunikacije, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, odgovarajući na novinarsko pitanje o novom Zakonu o javnom redu i miru RS, u čijem obrazloženju su društvene mreže definisane kao javni prostor.

"Parlament odlučuje o tome, ja poštujem skupštinsku većinu. Ne znam koja javnost je protiv tog zakona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << postoji nekoliko drekavaca koji se predstavljaju kao neko udruženje i forsiraju neku priču. Ne radi se ovdje ni u čemu što nije viđeno u nekim evropskim zemljama. U Americi imate daleko strože uslove za takve neke stvari", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje o izjavi Kristijana Helbaha, ambasadora Njemačke, u "Nezavisnim novinama" da se izjava Predsjedništva BiH ne smije zloupotrebljavati i da je slučaj "Džaferović" problem koji mora riješiti bh. pravosuđe, a ne dnevna politika, Dodik je istakao da SNSD neće učestvovati u razmatranju bilo kojih pitanja dok je Džaferović u Kolegijumu Predstavničkog doma i da ambasadori ne bi trebalo da dijele lekcije.

"On je vjerovatno to rekao ponukan našim jasnim stavom o tome. Nije fino da na javan način drži lekcije, mogao je to nama da kaže kad smo razgovarali o tome, a moram da kažem da je na tom sastanku ćutao. U svakom slučaju naša politička odluka je naša politička odluka", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ljevica može ojačati u BiH ako uspiju reforme u Grčkoj, ali da BiH nikad neće imati jedinstvenu političku organizaciju.

"Istrajavanje na konceptu neoliberalnog kapitalizma apsolutno ne dovodi do rješenja globalnih problema. Bogati su još bogatiji, siromašni još siromašniji i naravno da treba da bude na vlasti onaj ko može da zaštiti one koji su osiromašeni i obespravljeni. I ja isto dijelim te vrste ideja", rekao je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik: U RS nema ograničenja slobode govora

Izvor: Cafe.ba, 06.Feb.2015

BANJALUKA - U Republici Srpskoj nema ograničenja slobode govora, ali se ne smije zloupotrijebiti bilo koji oblik komunikacije, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, odgovarajući na novinarsko pitanje o novom Zakonu o javnom redu i miru RS, u čijem obrazloženju su društvene mreže definisane kao...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.