Dodik: U BiH nema pravne sigurnosti

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 13.Apr.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U BiH nema pravne sigurnosti

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik ocijenio je da spisak od 5 000 prisluškivanih telefona građana pokazuje da u BiH ne postoji pravna sigurnost. "Činjenica da se uglavnom radi o telefonskim pozivnim brojevima 061 i 062 znači da je to neko selektivno usmjerio na Federaciju BiH, ali je vjerovatno značajniji broj prisluškivanih sa pozivnim brojem 065, odnosno iz RS, što govori da smo u pravu kad postavljamo pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << o radu Suda i Tužilaštva BiH", rekao je Dodik.

On je naveo da BiH kao državu osporava to što rade Sud i Tužilaštvo BiH, jer nema države u kojoj ovako nešto može da se radi.

"Nema države na svijetu u kojoj se neko može tako ponašati, a kad kažemo da BiH nije država onda se sva javnost usmjeri na mene da je osporavam", rekao je Dodik.

"Nezavisne novine" došle su u posjed spiska sa više od 5 000 brojeva mobilnih telefona koje su, kako piše ovaj list, od 2008. do 2010. godine prisluškivale OBA i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH - što legalno, što ilegalno.


Izvor: Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.