Dodik-Tudik: Srpska i Francuska mogu da sarađuju u mnogim oblastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 15:17

Dodik-Tudik: Srpska i Francuska mogu da sarađuju u mnogim oblastima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorkom Francuske u BiH Kristin Tudik o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Srpske, Dodik je naglasio da je uspostavljanje legitimne i funkcionalne vlasti na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nivoima u BiH od velikog značaja za evropski put, te istakao važnost unutrašnjeg dijaloga svih političkih aktera u BiH o značajnim pitanjima i projektima od važnosti za sve njene građane.

Dodik je, navodi se, istakao da od političke stabilnosti zavise brojna inostrana ulaganja i podsetio da je Srpska pokazala puni demokratski kapacitet i sposobnost da u kratkom roku posle izbora formira vladu i usvoji strateške dokumente što je preduslov za sistemsko rešavanje ekonomskih i socijalnih problema.

Sagovornici su ocenili da postoji mnogo oblasti u kojima Srpska i Francuska mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uverenje da će se u narednom periodu odnosi dalje produbljivati i razvijati, sa ciljem doprinosa privrednom rastu i razvoju, povećanju broja investicija, radnih mesta i boljem standardu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.