Dodik: Sve što je potpisano, biće i sprovedeno

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 18:13

Dodik: Sve što je potpisano, biće i sprovedeno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će biti potpisan dokument o pitanju imovine i poručio da će sve potpisano biti i sprovedeno.

Ne treba niko da sumnja da ćemo doneti odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova organizovati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo'', izjavio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetio da je granica između dva entiteta definisana Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, sa pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija.

On je upitao šta je tu nelegalno i šta u tome ima novo.

''Ako ima , pokažite mi'', dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se un petak u Banjaluci sastali ozbilјni lјudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedelјak.

Govoreći o nedolasku predsednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentarišući Vukanovića koji je izopšten iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva partija.

"Naravno, njemu je lepo kada odu u FBiH i sedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedelјak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga", rekao je Dodik.

Kada je reč o Borenoviću, on je naveo da se "zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje".

Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi juče bio tamo'', poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.