Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje

Izvor: Akter, 29.Avg.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Sud i Tužilaštvo BiH promovisani nasiljem međunarodne zajednice i da se pokazalo da nisu mesto pravde, već nepravde i da zato ne treba ni da postoje

On je naglasio da zato ozbiljno razmišlja da se posle opštih izbora u BiH sprovede značajna ustavna reforma u RS.

Dodik je rekao da RS ne veruje u rad Tužilaštva BiH i da "oni mogu da rade šta hoće", reagujući na smenu tužioca koji je bio zadužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za slučaj "Atif Dudaković".

Prema njegovim rečima, i za laika je činjenica da postoje egzaktni dokazi za odgovornost Dudakovića.

Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu protiv komandanta Petog korpusa Armije BiH pošto su tokom 2006. u više navrata objavljeni video snimci o ratnim zločinima pripadnika korpusa, koji su ubijali srpske civile i vojnike tokom hrvatske vojno-policijske akcije 'Oluja' u avgustu 1995. na Republiku Srpsku Krajinu.

Dudaković je na tim snimcima prikazan kako u obilasku osvojenih teritorija naređuje spaljivanje srpskih sela.

Što se tiče ustavne reforme u RS, ona bi, kako je kazao Dodik, bila završena do polovine naredne godine i podrazumevala bi donošenje novog Ustava RS, koji bi se jasno pozicionirao u odnosu na slučajeve u vezi sa prošlošću i zločinima nad Srbima.

Dodik je podsetio da RS proteklih godina nije pravila opstrukcije u institucionalnom smislu, da je pravosuđe optuživalo tamo gde je bilo potrebnih dokaza da se optuže pojedini ljudi.

"Osećamo se poniženim i prevarenim zbog činjenice da je svaki zločin nad Srbima, gde god da je bio i gde god da je trebalo da se procesuira, bio opstruisan od nekih drugih nivoa vlasti", zaključio je Dodik, a prenose mediji u BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje

Izvor: Press, 29.Avg.2014

On je naglasio da zato ozbiljno razmišlja da se posle opštih izbora u BiH sprovede značajna ustavna reforma u RS..Dodik je rekao da RS ne veruje u rad Tužilaštva BiH i da "oni mogu da rade šta hoće", reagujući na smenu tužioca koji je bio zadužen za slučaj "Atif Dudaković".. Prema njegovim...

Nastavak na Press...

Dodik: Sud i Tužilaštvo nisu mesto pravde u BiH

Izvor: RTS, 29.Avg.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da su Sud i Tužilaštvo BiH promovisani nasiljem međunarodne zajednice. Ističe da se pokazalo da te institucije nisu mesto pravde, već nepravde i da zato ne treba ni da postoje...Milorad Dodik je naglasio da zato ozbiljno razmišlja da se posle opštih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.