Dodik: Srpska nije protiv evropske inicijative

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska nije protiv evropske inicijative

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da Srpska nije protiv evropske inicijative, koju je razumeo kao dobronamernu, ali da zajednička izjava Predsedništva BiH o reformama i opredeljenosti političkih lidera u okviru procesa pristupanja EU ima političke konotacije.

Tokom razgovora s otpravnikom poslova Delegacije EU u BiH Rencom Davidijem Dodik se založio da Nacrt >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU o proevropskim reformama treba jasno da sadrži stav o poštovanju Dejtonskog ustava, kao i jasno definisane nadležnosti, obaveze i odgovornosti u realizaciji tih reformi koje su uglavnom u nadležnosti entiteta, a čega u izjavi Predsedništva nema.

Entitetski predsednik je naveo i da izjava Predsedništva ni u jednom segmentu ne uvažava dogovor političkih lidera u Briselu, prenose lokalni mediji saopštenje iz kabineta predsednika Republike Srpske.

Dodik je naveo da samo jasno precizirane nadležnosti, rokovi i odgovornosti mogu dovesti do uspeha evropske inicijative za koju se zalaže i Republika Srpska.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Nemačke i Velike Britanije u BiH, Kristijan Helbah i Edvard Ferguson.

Zajedničku izjavu Predsedništva BiH o reformama i opredeljenosti političkih lidera u okviru procesa pristupanja EU bi do polovine meseca trebalo da usaglase i potpišu lideri 12 političkih stranaka.

Nakon toga, dokument bi bio upućen Parlamentu BiH na potvrđivanje.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.