Dodik: Srpska će izraziti nezadovoljstvo preko ruskih instanci

Izvor: Cafe.ba, 12.Jun.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska će izraziti nezadovoljstvo preko ruskih instanci

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska preko ruskih instanci u Savjetu bezbjednosti UN izraziti nezadovoljstvo činjenicom da se, bez konsultacija, želi provući rezolucija o Srebrenici.

Dodik je rekao da svi očekuju da će ta rezolucija dodatno ocrniti i staviti u nezavidan položaj i srpski narod i Republiku Srpsku.

"To nije nešto što se zove pomirenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i povjerenje. BiH je u haotičnom stanju, godinama ne funkcioniše, održava se samo pritiskom međunarodnog faktora, njihovim lelekom da je to dobar koncept, kao i primjenom sile u najčešćem slučaju kada pokušavaju da slome političke otpore koji se ne mogu slomiti, jer BiH očigledno ne može da zaživi", rekao je Dodik novinarima sinoć na prijemu koji je u Sarajevu organizovao ruski ambasador Petar Ivancov povodom Dana Rusije.

Predsjednik Srpske ocijenio je da je BiH provizorijum koji se u suštini održava arogancijom i pritiskom međunarodne zajednice.

Mediji su ranije objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred Savjetom bezbjednosti UN, a da su "glavne mete" ofanzive povodom obilježavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici Republika Srpska i njen predsjednik Milorad Dodik.

Mediji navode da se Velika Britanija na ovaj način priključila SAD i NJemačkoj, koje su već pokrenule svoje akcije za slabljenje Srpske i predsjednika Dodika.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.