Dodik: Spin i podvala Vebera

Izvor: RTS, 11.Sep.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Spin i podvala Vebera

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ništa od onoga što je rekao Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije, nije tačno i da bi "taj gospodin trebalo da prestane sa lažima".

Veber tvrdi da je Dodik nameravao je da uz rusku podršku, tokom aneksije Krima, krene u otcepljenje Republike Srpske, ali da ga je u tome sprečio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Verujem da je gospodin Veber informisan, ali je ovoga puta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promašio sve, jer je sve što je rekao spin i podvala", rekao je Dodik za Danas.

"Naravno da Republika Srpska ima svoj koncept i ona će shodno proceni koju imamo krenuti u tom smeru. Ali naš primarni cilj je da pojačamo autonomiju RS i to je čista priča, rekao je Dodik.

Napomenuo je da je sve to deo histerije koja se na Zapadu pravi oko Rusije i Krima, a "zaboravlja se da je Krim sasvim legitimno sproveo referendum i kasnije doneo odluku o pristupanju Rusiji".

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje Vebera da je u nameri da otcepi Republiku Srpsku iz federacije BIH računao na podršku Rusije, predsednik RS ističe da priče o otcepljenju nisu tačne, ali je tačno da je on uvek imao dobru saradnju sa Rusijom.

Naveo je i da iduće nedelje putuje u tu prijateljsku zemlju kako bi ojačao saradnju, ali nije želeo da odgovori o kakvoj vrsti saradnje je reč.

Predsednik RS negira i Veberove tvrdnje da ga je u nameri da krene u otcepljenje Republike Srpske i ostvarenje dugo najavljivanog plana sprečio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"To pitanje u našim razgovorima nije bilo na dnevnom redu, iako je status Republike Srpske stalna tema", istakao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.