Dodik: Savet služi za teror nad srpskim narodom

Izvor: RTS, 31.Avg.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Savet služi za teror nad srpskim narodom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.
Dodik je u izjavi za Radio RS ocenio da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i jučerašnji stav povodom referenduma, po njegovom mišljenju, u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.

Povodom sutrašnjeg sastanka predstavnika RS sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu, Dodik je rekao da će se na sastanku razgovarati i o Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegovoj obavezi da i Srbiji kao zemlji potpisnici dostavlja izveštaj o radu, što se, kako je ukazao, do sada nikada nije desilo.
Predsednik RS je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovana Kancelarija visokog predstavnika i očekuje i detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.
"Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi sa primenom Dejtonskog sporazuma s aspekta i RS i Srbije", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: PIK služi za teror nad Srbima

Izvor: Blic, 31.Avg.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je Upravni odbor Saveta za implementaciju mira u BiH (PIK) telo "koje se pokazalo da služi za teror nad srpskim narodom i institucijama RS”..."I jučerašnji stav PIK povodom referendum u RS o 9.januaru kao danu RS je u skladu s takvim ponašnjem...

Nastavak na Blic...

Dodik: Savet služi za teror nad srpskim narodom

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH...On je u izjavi za Radio RS ocenio da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dodik: PIC štiti nasilje visokih predstavnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2016

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Savet za sprovođenje mira u BiH /PIC/ neformalno telo koje štiti nasilje visokih predstavnika nad institucijama Srpske, pa je i stav povodom referenduma o Danu Republike u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja. "PIK nije predviđen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.