Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Saradnja RS sa Kinom na izuzetno visokom nivou

BANJALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Konfučijev institut, koji će danas biti otvoren pri Univerzitetu u Banjaluci, omogućiti još bolju saradnju u oblasti obrazovanja i kulutre između Srpske i Kine.

Dodik je tokom sastanka sa zamjenikom gradonačelnika Tjenđina DŽaom Haisanom u Banjaluci izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja Konfučijevog instituta. Na sastanku je razgovarano o saradnji Republike Srpske i Tjenđina.

Predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpske ocijenio je da je saradnja Republike Srpske sa Kinom na izuzetno visokom nivou, posebno u oblastima energetike i infrastrukture, te da se proširuje na kulturnom i obrazovnom planu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Sastanku su prisustvovale i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasador Kine u BiH Čen Bo.

Na Konfučijevom institutu, koji će danas biti otvoren pri Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, studenti će moći da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika, a najboljim polaznicima biće obezbijeđene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost saradnje sa kineskim fakultetima i razmjena studenata, te učešće u zajedničkim projektima, radovima, objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik i Haišan otvorili Konfučijev institut; saradnja RS sa Kinom na izuzetno visokom nivou

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i zamjenik gradonačelnika Tjenđina Džao Haišan otvorili su danas Konfučijev institut pri Univerzitetu u Banjaluci radi unapređenja saradnje Srpske i Kine...Dodik je istakao da je ovo važan dan za Republiku Srpsku i Univerzitet u Banjaluci..."Otvaranje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.