Dodik: Republika Srpska nije Izetbegovićeva

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Republika Srpska nije Izetbegovićeva

Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa predsednikom Srbije raspravi neke stvari", Milorad Dodik rekao da bošnjački član Predsedništva BiH ne može da "progovori sve dok nema stav sva tri člana Predsedništva". RS je stabilna u svom institucionalnom kapacitetu i ona nije Izetbegovićeva, poručio Dodik.

Predsednik RS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milorad Dodik rekao je, komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem raspravi neke stvari", među kojima i da "Republika Srpska nije država", da je on samo jedan od tri člana Predsedništva i da u ime BiH ne može da "progovori sve dok nema stav sva tri člana".

To što Izetbegović uzima za pravo da komentariše predsednika jedne suverene države kakva je Srbija govori o njegovoj ubeđenosti da ima pravo na sve, rekao je Dodik u Trebinju, prenosi Glas Srpske.

Dodik je ocenio i da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović beznačajna politička figura, koji čak nije prvi ni u svojoj partiji.

Na pitanje novinara da prokomentariše i Izetbegovićevu jučerašnju izjavu da je RS "bazirana na kostima i genocidu počinjenom u Srebrenici", i da nikada neće biti izvan teritorije BiH, predsednik RS je rekao da može samo da mu poruči da se bavi svojim poslom i da sprovodi islamsku deklaraciju svog oca na način kako je i planirao da uradi.

"RS je stabilna u svom institucionalnom kapacitetu i ona nije Izetbegovićeva. RS pripada nama i volja njenih građana je gde će da žive. Nikakvo svojatanje neće pomoći Izetbegoviću da bude zadovoljniji. Oni su davno izgubili RS i ničim ne upravljaju njom", poručio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: RS nije Izetbegovićeva

Izvor: RTS, 12.Apr.2013

Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa predsednikom Srbije raspravi neke stvari", Milorad Dodik rekao da bošnjački član Predsedništva BiH ne može da "progovori sve dok nema stav sva tri člana Predsedništva". RS je stabilna u svom institucionalnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.