Dodik: Raduje me kao Srbina

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 07:44

Dodik: "Raduje me kao Srbina"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ga raduje podrška Srbije Republici Srpskoj.

On je ocenio da Srbija danas "ima najbolji odnos sa Republikom Srpskom i najveće razumevanje", istakavši da snaga tog odnosa leži "upravo u podršci, a ne nametanjima".

Govoreći o današnjem sastanku rukovodstva Srbije i Republike Srpske, Dodik je rekao da će u Beogradu biti razgovarano o složenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političkoj situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije ključnih zajedničkih projekata kao npr. o hidro-elektrani Buk Bijela, izgradnji auto-puta od Bijeljine do granice na Rači i izgradnji Aerodroma Trebinje, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu i da je predsednik Aleksandar Vučić "podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu".

Dodik kaže da ga kao Srbina raduje kada čuje da će 10 zemalja povući priznanje samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

"U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosečne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.