Dodik: RS zamorče situacije u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS zamorče situacije u BiH

BANJALUKA - RS je zamorče situacije u BiH, jer zbog nefunkcionalne vlasti u FBiH još nema aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je rekao da će s tom finansijskom institucijom naredni sastanak biti održan za mjesec dana, te da MMF na proteklim sastancima nije imao nikakav poseban plan. Uprkos tome što aranžmana još nema, Dodik je rekao da nijedna obaveza budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << RS neće biti smanjena, te da će sve plate i primanja iz budžeta biti isplaćene na vrijeme.

Naveo je da će o ruskom kreditu za RS razgovarati 18. maja u Sankt Peterburgu i da taj kredit nije ukinut, već da je samo odložena njegova realizacija zbog ruskih problema zbog sankcija Zapada i situacije u Ukrajini.

"Ovih dana dok sam bio u Rusiji mogao sam čuti u kabinetu ljudi iz ruske vlade koji odlučuju da to pitanje nije skinuto s dnevnog reda. RS sigurno može da računa na pomoć te vrste", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o deklaraciji koju je usvojio SDS, Dodik je rekao da je nepoznat primjer u političkoj praksi da jedna stranka (SDS) u svojim zaključcima komentariše zaključke druge stranke (SNSD). Dodik tvrdi da je deklaracija SDS-a, u kojoj piše da ne treba sprovoditi referendum da ne bi bili izazvani bezbjednosni problemi, nametnuta sa strane.

"Deklaracija SNSD-a je politički dokument koja ne poziva ni na kakvu nasilnu borbu", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o Sejfudinu Tokiću, koji je na svom Facebook profilu pozvao Bošnjake da se okupe pod ratnom zastavom, Dodik je rekao da se radi o isfrustriranom i neostvarenom čovjeku, čijim izjavama treba da se bave istražni organi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.