Dodik: RS nikad nije bila institucionalno jača

Izvor: Cafe.ba, 21.Sep.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS nikad nije bila institucionalno jača

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik poručio je večeras da RS nikad nije bila institucionalno jača nego što je danas.

"Mi smo ravnopravni suvlasnici Brčko distrikta i nikada ovdje nećemo iznevjeriti, niti izdati svoje građane", rekao je Dodik na centralnom predizbornom mitingu SNSD-a Brčkom.

On je najavio da će uskoro biti pokrenuto pitanje vraćanja nadležnosti koje su razne međunarodne instuticije i njihovi predstavnci u BiH oduzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Srpskoj.

"Naš cilj je da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. Ako Šiptari imaju pravo da imaju dvije države, zašto to ne mogu i Srbi", upitao je Dodik.

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će poslije 12. oktobra u Sarajevo da ide sa bojama Republike Srpske, a ne sa bijelom zastavom. "Tamo ne idem radi karijere, već idem da branim ono što je naše", poručila je Cvijanovićeva.

Učesnicima večerašnjeg predizbornog skupa obratio se i nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić koji je, između ostalog, naglasio da samo strpljivi i trpeljivi narodi dočekaju da imaju svoju državu.

"Mi u Sarajevu radimo pod motom 'Republika Srpska prije svega, a BiH dokle treba", istakao je Špirić.

Na večerašnjem predizbornom mitingu u Brčkom SNSD je predstavio svoje kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jednice dva i kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovičić: Birati nove ljude i nove politike

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2014, 16:45

NOVI GRAD - Kandidat Stranke pravedne politike za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić rekao je danas u Novom Gradu da građanima treba dati mogućnost da biraju nova politička lica i politike..."Ukoliko građani meni daju povjerenje, želimo da uspostavimo obrazac ponašanja gdje će biti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.