Dodik: RS nije dobila informacije o novim pretnjama

Izvor: Politika, 04.Maj.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS nije dobila informacije o novim pretnjama

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zvanično nije dobilo informaciju o novim pretnjama terorističkim napadom u BiH, rekao je predsednik RS Milorad Dodik.

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića o mogućim novim terorističkim napadima, Dodik je kazao da je ovo ministarstvo beskorisno i da ne služi ničemu, prenela je RTRS.

„BiH nema nikakvih nadležnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za bezbednost po Ustavu i Dejtonu. Ovo ministarstvo je napravljeno u periodu kada se očekivalo da će biti ukinuta Policija Srpske i njegovo postojanje je besmisleno”, obrazložio je on.

On je dodao da su „radikalne terorističke grupe ista pretnja i RS i Srbiji i drugim zemljama regiona”, naglašavajući da policija Srpske ima dobru saradnju i sa policijom Federacije BiH i sa policijom Srbije.

Ministar bezbednosti Mektić izjavio je u subotu da su bezbednosne službe BiH dobile dojavu o pretnjama novim terorističkim napadom u toj zemlji.

Kako su preneli banjalučki mediji, on je rekao da je određena informacija dobijena od jedne partnerske službe iz regiona o tome da postoje indicije i obaveštajni podaci o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH.

Preduzete su i sve mere vezane za bezbednost objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada, kazao je Mektić.

Pre nedelju dana u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku u RS jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena.

Napad je izvršio 24-godišnji Nerdin Ibrić, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je ubijen u razmeni vatre.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: RS nije dobila informacije o novim terorističkim pretnjama

Izvor: Blic, 04.Maj.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zvanično nije dobilo informaciju o novim pretnjama terorističkim napadom u BiH, rekao je predsednik RS Milorad Dodik...Komentarišući izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića o mogućim novim terorističkim napadima, Dodik je kazao da je ovo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.