Dodik: RS je država čija je teritorija uneta u Dejton

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS je država čija je teritorija uneta u Dejton

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je svima koji su glasali na današnjem referendum o Danu RS i poručio da je RS država.

Dodik je to izjavio na predizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Palama gde su ga građani dočekali pesmom i skandiranjem, preneli su mediji u BiH.

"Znam da se nekada nismo razumeli, ali ja na Pale dolazim sa obrazom. Onda kada vi niste verovali u mene, ja sam verovao u vas. Sada vi verujete u nas i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što radimo…", poručio je Dodik.

On je poručio da su Srbi imali slobodu samo onda kada su imali državu, a u suprotnom su završavali u jamama Jasenovca i na drugim stratištima.

"Sloboda je Srbima bila garantovana onda kad su imali državu. Zato je Republika Srpska kao država važna. RS je država. RS je u Dejtonski mirovni sporazum i BiH unela svoju teritoriju, efektivnu vlast i narod koji je hteo Republiku. To su kriterijumi za državu", rekao je Dodik, preneo je Klix.ba.

O tome je, kaže, učio u školi i dodao da je građanima RS dovoljna Srpska.

"Mi smo za Dejton, ali nismo za to da nam neko kaže kako treba nešto da učinimo", kazao je Dodik.

Dodik je zatim došao u Narodnu skupštinu RS nakon što su objavljeni prvi nezvanični rezultati referenduma o Danu Republike Srpske.

Dodika je sačekala premijerka RS Željka Cvijanović s ministrima, a potom su se uputili u skupštinski restoran.

U zgradi skupštine je veliki broj novinara koji očekuju najavljenu pres konferenciju Dodika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: RS je država

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016

Na predizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Palama, lider te stranke i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je svima koji su glasali na današnjem referendum o Danu RS i poručio da je RS država...Građani Pala su Dodika na večerašnji predizborni skup dočekali...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.