Dodik: Prijave protiv lažnih Srebreničana

Izvor: RTS, 19.Okt.2012, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Prijave protiv "lažnih" Srebreničana

Protiv svih koji su prijavili prebivalište u Srebrenici samo da bi glasali na lokalnim izborima, posle kojih su se odmah odjavili, biće podnete krivične prijave najavio Milorad Dodik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je krivične prijave protiv svih osoba koje su svoje prebivalište prijavile u Srebrenici pre održavanja lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora 7. oktobra, a odjavile se neposredno ili nekoliko dana nakon njih.

Prema podacima MUP-a Republike Srpske, od izbora do danas iz registra Srebrenice odjavljeno je 349 osoba.

"Protiv svih će biti podneta krivična prijava za prevaru. MUP RS sada proverava ko se prijavio dva meseca pre izbora, ko odjavio, a ko će se odjaviti za šest meseci", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Pravi problem predstavlja podmetanje nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Radojice Ratkovca, zbog koga su se rasuli srpski glasovi, što je dovelo u pitanje pobedu kandidata "Koalicije za Republiku Srpsku" Vesne Kočević, istakao je Dodik.

Da je u Srebrenici bilo nepravilnosti tokom izbora potvrdilo je i ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Na sedam biračkih mesta u toj opštini utvrđena su značajna odstupanja mahom u korist bošnjačkih partija, kojima je pripisano nekoliko stotina glasova za koje je, kako se navodi, utvrđeno da su nepostojeći.

Predsednik Opštinskog odbora SNSD Srebrenica Radomir Pavlović rekao je juče da srpske političke partije koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku" na lokalnim izborima u Srebrenici traže da se ponove izbori na šest biračkih mesta u ovoj Opštini i ponovno brojanje 358 nevažećih glasačkih listića.

"Uputili smo žalbe i ukazali na neregularnost i netačnost izbornih rezultata na sedam birališta", rekao je Pavlović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodik: Podnijećemo krivične prijave protiv lažnih Srebreničana

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2012

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je krivične prijave protiv svih osoba koje su svoje prebivalište prijavile u Srebrenici prije održavanja lokalnih izbora 7. oktobra, a odjavile se neposredno ili nekoliko dana nakon njih.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.