Dodik: Prekid saradnje isključivo zbog zaštite RS

Izvor: Studio B, 11.Dec.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Prekid saradnje isključivo zbog zaštite RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je odbacio kao netačne tvrdnje da je Srpska prekinula saradnju sa SIPA i institucijama BiH zbog istrage koje se vode protiv njega.

Milorad Dodik je rekao da nema ništa protiv da ga istražuje bilo koja institucija i da preduzimaju bilo kakve aktivnosti koje smatraju potrebnim, ali da su ove aktivnosti institucija preduzete isključivo radi zaštite RS.

Predsednik RS je pozvao ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i druge institucije BiH da sa organima Srpske dogovore procedure oko budućih akcija SIPA, ističući da RS želi mir i stabilnost, ali da više nijednom neće dozvoliti upade SIPA u njene institucije bez saradnje sa policijom RS.

Dodik se u Banjaluci sastao sa članovima ruske Dume sa kojima je razgovarao o ruskoj finansijskoj pomoći RS, privrednoj saradnji, pomoći Srbima optuženima u Hagu i podršci stavovima RS u vezi sa poštovanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Nakon sastanka sa delagacijom Ruske Federacije, predvođenom deputatom ruske Državne dume Pavelom Sargejevičem Dorohinom, u ime Republike Srpske zahvalio Rusiji za podršku i razumevanje u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodeći da rusko zalaganje na tom polju ne ugrožava nikoga u BiH.

"Republika Srpska ostaje u dobrim odnosima sa Rusijom. Smatrali smo da BiH ne treba da uvede sankcije Rusiji i priduži se zapadnim zemljama i drago nam je da je Srpska odlučujuće uticala da se tako i desi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.