Dodik: Pomoći ljudima kojima neosnovano preti deportacija iz SAD

Izvor: Blic, 26.Mar.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Pomoći ljudima kojima neosnovano preti deportacija iz SAD

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će institucije i Predstavništvo Srpske u Vašingtonu pružiti neophodnu pomoć svima kojima preti deportacija iz SAD pod različitim izgovorima, a za šta nema osnova.

Nakon sastanka sa šefom Predstavništva RS u Vašingtonu Obradom Kesićem, Dodik je rekao da će Predstavništvo obezbediti kontakt sa advokatima tih ljudi, te da će institucije Srpske staviti na raspolaganje svu neophodnu dokumentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja bi mogla da služi u tim slučajevima, prenela je RTRS.

- Predstavništvo će se uključiti u organizovanje donatorskih aktivnosti koje bi obezbedile odredjenu logistiku za odbranu tih ljudi i kontaktiraće sa različitim nivoima vlasti u SAD da bi se ta situacija pojasnila - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Kesić je izjavio da u SAD ima između 300 i 600 građana iz RS kojima preti deportacija, a koji su optuženi zbog percepcije kolektivne krivice, jer su nosili uniformu Vojske Republike Srpske.

Naveo je da su to uglavnom oni koji su bili u vojnim jedinicama na području Podrinja, ali da neki od njih nisu ni bili u Vojsci RS, ali su im imena na spiskovima koji se nalaze u Haškom tribunalu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: Pomoć Srbima u SAD

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2015, 14:04

INSTITUCIJE Srpske i Predstavništvo RS u Vašingtonu pružiće svu neophodnu pomoć svima kojima preti deportacija iz SAD pod različitim izgovorima, a za šta nema osnova. Procesi protiv američkih Srba traju godinama, oni se terete da su sakrili informacije o tome da su bili pripadnici srpske vojske...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.