Dodik: Podržavam sastanak vrha Srbije i lidera RS

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Podržavam sastanak vrha Srbije i lidera RS

Beograd -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je najavu mandatara Aleksandra Vučića o sastanku državnog vrha Srbije i lidera RS o popisu u BiH.

Odlično je što je premijer Aleksandar Vučić najavio sastanak državnog vrha Srbije sa političkim liderima RS o nezakonitoj i antidejtonskoj odluci Sarajeva da objavi rezultate popisa stanovništva u BiH, rekao je Dodik u intervjuu Večernjim novostima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Pozicije Srbije uvek je bila principijelna. Ne meša se u unutrašnje stvari u BiH, ali brani Dejtonski sporazum na kome počiva BiH. To se neće promeniti ni u ovom slučaju", rekao je Dodik.

On je rekao da je "odluka Sarajeva o obradi rezultata popisa doneta preglasavanjem" i da je "usmerena protiv srpskog naroda".

"Ona je u svojoj suštini protivna Dejtonskom sporazumu i predstavlja nastavak samovolje političara iz Sarajeva", rekao je Dodik.

Predsednik RS je rekao da je najbitnije da se postigne jedinstvo u RS oko narednih koraka, kao i da očekuje da će Srbija nastaviti da podržava Dejtonski sporazum.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik: Podržavam sastanak o popisu koji je najavio Vučić

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2016, 00:24

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je najavu premijera Srbije Aleksandar Vučić o sastanku državnog vrha Srbije i lidera RS o popisu stanovništva Bosne i Hercegovine...Odlično je što je premijer Aleksandar Vučić najavio sastanak državnog vrha Srbije sa političkim liderima RS...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.