Dodik: Podizanje krsta na Zlatištu je legitimno

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Podizanje krsta na Zlatištu je legitimno

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je podizanje krsta na Zlatištu legitiman čin Saveza logoraša Republike Srpske i da ne vidi razlog za bilo kakve tenzije.

"Ovo udruženje je na takav način željelo pokazati saosjećanje prema svima koji su patili u posljednjem ratu. Moguće je da nekoga to iritira, ali u multivjerskom društvu u BiH to ne bi trebalo da smeta", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

On je istakao da u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpskoj nikome ne smetaju bilo kakva vjerska obilježja.

"Sve treba da bude riješeno na potpuno regularan način i ne znam zašto nevladino udruženje to ne smije da uradi. Ne smije da bude bilo kakvog inata, a krst treba da ostane na Zlatištu dok ne budu riješene proceduralne stvari", zaključio je Dodik.

Na Zlatištu iznad Sarajeva 21. septembra postavljen je spomen-krst kao znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba, a od tada je dva puta pokušano rušenje krsta.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik:Krst na Zlatištu je legitiman

Izvor: B92, 25.Sep.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je podizanje krsta na Zlatištu legitiman čin Saveza logoraša RS i da ne vidi razlog za tenzije..."Ovo udruženje je na takav način želelo da pokaže saosećanje prema svima koji su patili u poslednjem ratu. Moguće je da nekoga to iritira,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.