Dodik: Palmer ne govori istinu, ja ne radim ništa drugo od onoga što govori Tramp

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Palmer ne govori istinu, ja ne radim ništa drugo od onoga što govori Tramp

Banjaluka -- Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer nastavlja praksu svojih prethodnika.

Prema njegovom mišljenju, Palmer je nastavio da izvještava Senat o događajima u BiH, po već uhodanoj matrici, bez identifikovanja stvarnih problema i odgovornih za te probleme, prenosi Klix.ba.

"Palmer pred Senatom sigurno ne bi mogao izgovoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čuvenu rečenicu, koju svedoci pred američkim pravosuđem izgovaraju, a ona kaže - govoriću istinu, samo istinu i ništa osim istine, a potom izgovoriti sve što je izgovorio", rekao je Dodik agenciji Srna, upitan da prokometariše svedočenje Palmera pred američkim Senatom gde je izneo stav da je "Milorad Dodik glavna prepreka koji blokira sve što bi dovelo do napretka".

On je istakao da Palmerovo svedočenje pred Senatom nije istinito, jer da jeste on bi morao da kaže članovima Senata zbog čega SAD ili bilo ko drugi sa strane moraju da vrše pritisak da se formira vlast, kada je formiranje vlasti nakon demokratskih izbora uobičajena procedura u svakoj državi.

"Da je samo rekao istinu zbog čega BiH godinu nakon izbora nema vlast, ne verujem da bi mu iko u Senatu poverovao da jedan čovek, jedan narod, jedna Republika može da bude prepreka bilo čemu, a najmanje napretku. Napredak RS i BiH, koliko se napredak odnosi na Srpsku, u našem je interesu, a ne primarno u interesu SAD, Rusije, Turske ili bilo koje druge velesile", poručio je Dodik.

Ako Palmer ne želi da čuje šta legalno izabrani predstavnici naroda u BiH govore, naglasio je Dodik, "šteta što on ne sluša svog predsednika, koji ne tako davno, reče da budućnost pripada suverenim i nezavisnim nacijama, koje štite svoje građane, poštuju svoje susede i razlike koje svaku zemlju čine posebnom i jedinstvenom".

"Јa ne radim ništa više od ovoga što je rekao američki predsednik Donald Tramp", naveo je član Predsedništva BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ZAŠTO NE GOVORI ISTINU?" Dodik prokomentarisao svedočenje Palmera pred Senatom SAD

Izvor: Blic, 24.Okt.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer nastavlja praksu svojih prethodnika iz Stejt dipartmenta izveštavajući Senat o događajima u BiH, po već uhodanoj matrici, bez identifikovanja stvarnih problema i odgovornih za...

Nastavak na Blic...

"Palmer ne govori istinu, ne radim ništa drugo od onoga što govori Tramp"

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da specijalni predstavnik SAD za zapadni Balkan, Metju Palmer, nastavlja praksu svojih prethodnika iz Stejt dipartmenta izvještavajući Senat o događajima u BiH, po već uhodanoj matrici, a da on ne radi ništa drugo od ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.