Dodik: PIK teroriše srpski narod

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: PIK teroriše srpski narod

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će u četvrtak na sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.

On je u izjavi za Radio RS ocenio da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i stav povodom referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << po njegovom mišljenju u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.

Povodom sastanka predstavnika RS sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu, Dodik je za Radio RS rekao da će se na sastanku razgovarati i o Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegovoj obavezi da i Srbiji kao zemlji-potpisnici dostavlja izveštaj o radu, što se, kako je ukazao, dosad nikada nije desilo.

On je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovana Kancelarija visokog predstavnika i očekuje i detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.

 - Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi sa primenom Dejtonskog sporazuma s aspekta i RS i Srbije -  zaključio je Dodik u izjavi za Radio RS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.