Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 17:39

Dodik: Odluka Ustavnog suda BiH neustavna - zdravstvo i promet lekova u nadležnosti entiteta

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je u BiH zdravstvo i promet lekova u nadležnosti entiteta, i ocenio da je odluka Ustavnog suda BiH da privremeno stavi van snage Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi neustavna.
"Nema nikakvog ustavnog osnova za to jer je nadležnost prometa lekova na entitetima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poručio je Milorad Dodik.

Dodik je nakon razgovora sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem u Briselu rekao da će Republika Srpska nastaviti da se bori za ustavnu poziciju.
"Ustavni sud je inkvizicijski sud. Ima dvoje stranih sudija i tri Bošnjaka, koji uvijek glasaju protiv interesa Srpske. Ako hoćete zemlju kandidata za EU, sa njom ne smiju da upravljaju stranci", rekao je Dodik i dodao da je to protiv samih vrednosti EU.
Ustavni sud BiH privremeno je stavio van snage Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, dok je Kancelarija visokog predstavnika Kristijana Šmita pozdravila ovu odluku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Zdravstvo i promet lekova u nadležnosti entiteta" Dodik naglašava da je odluka Ustavnog suda BiH neustavna

Izvor: Blic, 06.Jul.2022

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je u BiH zdravstvo i promet lekova u nadležnosti entiteta i ocenio neustavnom odluku Ustavnog suda BiH da privremeno stavi van snage Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.