Dodik: Odlučna borba protiv korupcije

Izvor: RTS, 24.Nov.2013, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Odlučna borba protiv korupcije

Borba protiv kriminala i korupcije ima političku podršku i podršku institucija RS, rekao Milorad Dodik. Predsednik RS kritikovao zamenika ambasadora SAD u BiH, koji je rekao da se Dodik "ne bavi ekonomskim poteškoćama i korupcijom, već nacionalizmom".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je kritikovao zamenika ambasadora SAD u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BiH Nikolasa Hila koji je, kako kaže, još jednom pokušao da svu krivicu u BiH prebaci na Republiku Srpsku, koja se odlučno bori protiv kriminala i korupcije.

O tome svedoče aktivnosti koje su sprovedene u preduzeću "Šume Republike Srpske" i MUP-u RS, rekao je Dodik napomenuvši da uopšte nije iznenađen Hilovom izjavom.

"Ta borba protiv kriminala i korupcije treba da postoji i ona ima političku podršku i podršku institucija RS i protiv toga se treba boriti", rekao je Dodik, prenela je RT Republike Srpske.

Hil je, naime, u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz izjavio, između ostalog da se Dodik "ne bavi ekonomskim poteškoćama i korupcijom, već nacionalizmom".

"To radi Hil čija je zemlja prouzrokovala svetsku ekonomsku krizu, a drugim zemljama u svetu drži predavanja o ekonomiji", poručio je Dodik dodavši da "Hilovu priču prihvataju samo oni koji su naivni i koji ne razumeju ukupnu situaciju".

On je podsetio na svoja iskustva sa Sudom i Tužilaštvom BiH gde su, kako je rekao, pokušali da mu "uvale" krivicu za nešto što nije uradio.

On je ukazao i da je oslobođen optužbi, kao i da je na sudu dobio spor protiv novinarke koja je o njemu pisala klevete, a koja je zbog toga dobila da plati kaznu od 5.000 konvertabilnih maraka, ali da to, kako je rekao, niko ne želi da primeti.

Dodik je rekao i da, kada god se progovori o političkoj poziciji Republike Srpske, odmah joj se nameće priča o kriminalu i korupciji.

"Odmah se tu nađu takvi kao Hil, a očigledno je da stanje nije tako. Mislim da je trenutna garnitura na vlasti u RS najpoštenije što smo imali i to možemo dokazati na više načina, jer se borimo protiv svih devijacija u društvu" i ne treba da nam drže predavanja oni koji štampaju dolare, a nemaju zlatno pokriće", naveo je Dodik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.