Dodik: Nikada ne smeju da se zaborave zločini iz Oluje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2022, 10:13

Dodik: Nikada ne smeju da se zaborave zločini iz "Oluje"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da nikada ne smeju da se zaborave zločini nad srpskim narodom Korduna, Banije, Like i Dalmacije.

"U Gornjem Selištu, kod Gline, danas je služen pomen za više od 150 nevinih srpskih civila koji su ubijeni u zločinačkoj akciji 'Oluja' u avgustu 1995. godine. Sećamo se onih koji su pobijeni dok su se kretali u kolonama u kojima je bilo više od 250.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prognanih Srba", naveo je Dodik na Tviteru.

On je rekao da Srbi nisu zaboravili ovaj dan.

"Nikada ne smemo da dozvolimo da se zaborave zločini nad srpskim narodom Korduna, Banije, Like i Dalmacije. Moramo da govorimo i o Gornjem Selištu i o svakom drugom mestu gđe je stradao naš narod. Nismo zaboravili ni ovaj dan. Sećamo se! Mi imamo pravo na to", dodao je Dodik.

On je porucio da se glasno mora govoriti o istini, o etničkom čišćenju nad Srbima.

"Imamo obavezu prema svim stradalima i prognanima da govorimo kroz kakvu golgotu je prošao naš narod, da učimo generacije koje dolaze da jasno i glasno govorimo o istini, o etničkom čišćenju i o zločinima nad srpskim narodom", napomenuo je Dodik.

Užasnut sam nesrećom na Cetinju

Srpski član Predsedništva istakao je danas da je duboko potresen i užasnut vešću o strašnoj tragediji koja se dogodila na Cetinju, gde je ubijeno 11 osoba, među kojima su i deca.

"Iskreno i najdublje saučešće upućujem porodicama ubijenih i građanima Crne Gore, a povređenima želim brz i uspešan oporavak", napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Crnogorski princ o tragediji na Cetinju: "Duboko saosećamo sa porodicama žrtava"

Izvor: B92, 13.Avg.2022

Crnogoski princ Nikola Petrović Njegoš oglasio se povodom jučerašnje tragedije na Cetinju...On je rekao da on i njegova porodica dele duboku bol sa svim građanima Crne Gore..."Veoma smo se potresli kada smo saznali za strašnu tragediju koja se juče popodne desila na Cetinju. Duboko saosećamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.