Dodik: Nekada sam imao sedam stanova u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nekada sam imao sedam stanova u Beogradu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik požalio se da su ga "pritisle" finansijske obveze zbog kojih je prisiljen da rasprodaje svoje nekretnine. Dodik je usput potvrdio da se uoči raspada bivše Jugoslavije prilično obogatio i da je tada posedovao sedam stanova u Beogradu.

"Ja sam 1989. u Beogradu imao sedam stanova, ostala su mi dva u užem centru Beograda i duže vreme je trajala procedura prodaje. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Desilo se da se to prodalo i ništa drugo, šta sad, voleo bih da nisam, ali bio sam pritisnut nekim porodičnim obavezama i to je razlog zbog kog smo prodali te stanove", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ovoj Dodikovoj izjavi prethodila je informacija koju je objavio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je otkrio da je Dodik krajem maja pri ulasku u BiH iz Srbije prijavio da sa sobom u zemlju unosi 200 hiljada evra u gotovini. Predsednik RS je kasnije objasnio da je reč o novcu koji je dobio posle prodaje dva stana u centru Beograda.

Dodik nije komentarisao status ostalih nekretnina koje ima u vlasništvu, a od ranije je poznato da poseduje vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je platio nešto više od 700 hiljada evra, što je postalo predmet istrage Tužilaštva BiH, koja do danas nije okončana.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.