Dodik: Nedopustiv prijem u Sarajevu

Izvor: B92, 06.Apr.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Nedopustiv prijem u Sarajevu

Banjaluka -- Milorad Dodik uputio protestno pismo Sarajevu zbog večerašnjeg prijema povodom obeležavanja 20 godina od rata u Bosni. Prijem nije sa svim stranama u BIH.

Predsednik Republike Srpske je protestno pismo uputio ministru spoljnih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji.

Dodik je upozorio da zajedničke institucije BiH "nisu privatno vlasništvo nijednog pojedinca, bez obzira na funkciju koju obavlja, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostor gde se zajednički dogovaraju sve politike i postupci od interesa za oba entiteta i tri konstitutivna naroda".

"Ovim postupkom ponovo ste potvrdili moja konstantna upozorenja, u kojima navodim da predstavnici bošnjačkog naroda ovakvom jednostranom politikom ne žele da grade zajedničku BiH", naveo je Dodik u pismu Lagumdžiji.

On je Lagumdžiju podsetio i da u BiH nije usaglašen Zakon o praznicima BiH, jer nema konsenzusa o ovom pitanju, izražavajući "čuđenje ako bi neko od ambasadora u BiH prihvatio poziv da dođe na ovaj prijem".

Povodom 20 godina od početka opsade Sarajeva, ministar inostranih poslova BiH organizovao je prijem koji će biti održan večeras.

U Sarajevu se danas istim povodom održava i manifestacija "Sarajevska crvena linija", a 11.541 crvena stolica postavljena je duž centralne gradske saobraćajnice, od Večne vatre do Ali-pašine džamije, u znak sećanja na stradale građane Sarajeva tokom četvorogodišnje opsade glavnog grada BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.