Dodik: Nećemo odustati, Republika Srpska biće još jača

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 10:28

Dodik: Nećemo odustati, Republika Srpska biće još jača

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Republika Srpska iz aktuelne političke krize u BiH izaći još jača i da je niko neće poraziti.

Dodik je istakao da Srpska ne priznaje intervenciju stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, jer su te sudije bile legitimne samo prvih pet godina nakon Dejtonskog sporazuma.

"Nećemo odustati od bazičnih interesa Srpske uprkos pretnjama sankcijama, a ukoliko se želi deeskalirati kriza u BiH, potrebno je da sve bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povučeno na početni nivo pre odluke Ustavnog suda BiH", napisao je Dodik na društvenim mrežama.

On je dodao da je ovaj stav izneo tokom sastanka u sedištu Delegacije EU u Sarajevu najviših zvaničnika Republike Srpske i Federacije BiH sa predstavnicima EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.