Dodik: Ne zovite me Bosanac!

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ne zovite me Bosanac!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas 100 godina prisajedinjena Vojvodine Srbiji, i u Novom Sadu rekao da on nije Bosanac.

Foto: Beta/AP Photo/Amel Emric Predsedništvo BiH

Na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu, Dodik je rekao da je na Aranđelovdan pre 100 godina srpska vojska oslobodila Banjaluku, donela slobodu i da su sve opštine banjalučke regije i njih 12 uz Drinu tražile prisajedinjenje Srbiji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << A Srbi su sve oslobodili

Naveo je da da su Srbi u Prvom i Drugom svetskom ratu dali slobodu i doneli slobodu svima na ovim prostroiama i drugim narodima koji su, dodaje, na bazi tih sloboda pravli svoje republike, a kasnije u raspadu Jugosalvije svoje države "Kao da smo bili krivi što smo im donosili slobodu, ili nismo na isti način gledali na slobodu. Možda je naša sloboda bila samo naša, a njihova tek pokusaj da dođu kansije do svoje države", rekao je Dodik. Kaže i da je jugoslovenska ideja bila greška kada su se drugi ujedinili sa nama, a onda na kraju tog veka, uz satanizaciju našeg naroda izašli iz zajedničke zemlje.

"Nažalost, malo poznata činjenica, ali i nerealizovan zahtev. Mi tako i danas gledamo u Srbiju, jer je to naša zemlja, jer je snaga Srbije i njeno jedinstvo naš ponos", poručio je Dodik.

Kao političar i predsedavajući Predsendištva BiH, poručio je da treba očuvati regionalnu stabilnost, Dejtonski sporazum i uvažavati međunarodni konktekst.

"Sada ću malo kao Srbin. Žao mi je što nismo zajedno, žao mi je što te 1918. nismo i mi bili u istom ovom poduhvatu, nacionalnom i narodnom. Odupreli smo se mnogo čemu. Ja sam Srbin nisam bosanski Srbin. Ja sam Srbin pripadam srpskom narodu. Tako se osećam i verujem da nikoga ne vređa. Ne volim kad me nazovete negde Bosancem", kaže Dodik.

"Želimo da saradnja i moje Srbije i Republike Srpske i srpskog naroda bude još veća", poručio je Dodik i zahvalio predsediku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što je odlučeno da se vazni datumi iz naše istorije obeležvaju zajednički.

"Danas Republika Srpska i Srbija sarađuju i ovo je najviši maksimum koji smo postigli od postanka RS", kaže Dodik.

Današnji datum je, navodi, u Vojvodini, datum ponosa.

"Isto tako i nama, ali isto tako i malo sete i tuge zašto smo mi negde vani na nekoj drugoj stani", kaže Dodik.

Naglasio je da je Srbija danas na dobrom putu, vraća se svojim vrednostima, ekonomski, bezbednosno i odbrambeno jača.

"To je naš naš ponos. Volimo Srbiju i slobodu", rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dodik: Ja sam Srbin, ne Bosanac

Izvor: B92, 25.Nov.2018

Novi Sad -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 100 godina prisajedinjena Vojvodine Srbiji, važan dan naše nacionalne i državne istorije...Dodik je poručio da je on Srbin, a ne Bosanac...Na svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu, Dodik je rekao da je na Aranđelovdan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.