Dodik: Ne shvataju stanje u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 10:11

Dodik: Ne shvataju stanje u BiH

Evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kojem oni neće da shvate stanje u BiH, izjavio je za ATV predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

On kaže da evropske strukture i dalje guraju obećanje muslimanima iz 1995. godine - da će im napraviti državu po njihovom uzoru, a problem je što se Republika Srpska tome suprotstavila.

"Hrvati su već dovedeni u tu poziciju da su beznačajni zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih Bošnjaci majoriziraju i sada je problem samo Republika Srpska, a pošto Milorad Dodik vodi RS, on je određen kao krivac", rekao je Dodik, prenosi Radio slobodna Evropa.

Dodik je istakao da je lično posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije, ali da ne želi da zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom.

"Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao učiniti nešto s tog stanovišta, ali sam uveren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi", rekao je Dodik i dodao da nefunkcionalnost BiH dovodi do toga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.