Dodik: Naš ključni partner je HDZ

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Naš ključni partner je HDZ

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da će nastojati da se u BiH izgradi sistem koji može da funkcioniše i to na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je istakao i da se u BiH morati povesti dijalog o nametnutim rešenjima visokih predstavnika, jer u suprotnom ne vidi razlog da BiH postoji.

- Svaka vrsta priče da mi prihvatimo legitimitet nametnutih rešenja visokih predstavnika apsolutno ne dolazi u obzir. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zato moramo da dovedemo stvar na početak i da ponovo pregovaramo o tim stvarima. Inače, ja ne vidim razlog da BiH uopšte postoji - rekao je Dodik.

On je rekao i da mu je drago što su Hrvatska i Hrvati shvatili kuda vodi koncept tih međunarodnih okvira koji su Hrvate potpuno devastirali kao politički narod u BiH, i da se zato i može desiti to što se dešava da se mimo njihove volje, glasovima Bošnjaka, bira hrvatski član Predsedništva.

Dodik je ponovio da on nije Bosanac, već Srbin koji dolazi iz Republike Srpske, koja mu je baza i gde je izabran za člana zajedničkog Predsedništva.

O formiranju Saveta ministara BiH, Dodik kaže da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je lider, razgovarao samo sa HDZ-om.

- Mislim da gotovo i nema razloga. Nama pripada tamo šta pripada. Možda jedan sastanak oko same strukture Saveta ministara, ali primarno je da se sačeka i da se vidi… Naš ključni partner je HDZ i mi ćemo ostati u tom čvrstom partnerstvu - rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.