Dodik: Napredovala istraga o oružju u Boriku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Napredovala istraga o oružju u Boriku

BEOGRAD -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "napredovala" istraga o oružju nađenom 8. januara u banjalučkoj sportskoj hali "Borik", ali da ne može da govori o detaljima.

Dodik je novinarima u Beogradu, gde je prisustvovao proslavi Dana državnosti Srbije, rekao da je istraga intenzivna i da se nastavlja, a da se sada zna da je oružje u "Borik" uneto dva dana pre svečanosti obeležavanja Dana RS.

"Blizu smo onih koji su bili u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodiru sa tim oružjem, a motive ćemo moći da istražimo kasnije", istakao je Dodik.

U sportskoj hali Borik u Banjaluci 8. januara, uoči obeležavanja Dana Republike Srpske nađena su tri kilograma plastičnog eksploziva sa upaljačem, nekoliko pušaka i više stotina metaka raznih kalibara.

Dan posle te svečanosti jedan od zaposlenih u banjalučkoj sportskoj hali, Božidar Stanišljević priznao je da je oružje njegovo.

Pritvoren je i osumnjičen za krivično delo terorizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.