Dodik: Najbolji premijer Tadić

Izvor: B92, 14.Jun.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Najbolji premijer Tadić

Beograd -- Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da bi za Srbiju u ovom momentu bilo najbolje da njenu vladu predvodi predsednik demokrata Boris Tadić

Najvažnije je, prema njegovim rečima, da se što pre formira vlada koja bi imala političku snagu.

"Najvažnije je u ovom trenutku da Srbija dođe do brzog formiranja vlade i da ta vlada odražava političku i svaku drugu snagu koja bi trebalo da Srbiju dovede do odgovora na pitanja koja su od ključne važnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovom trenutku", rekao je Dodik.

On je ponovio uverenje da je Tadić najbolja ličnost za premijera.

"On bi, sa stanovišta iskustva koje je stekao u teškim političkim trenucima po Srbiju, i odgovora koje je dao, sa iskustvom koje nosi u odnosu sa međunarodnom zajednicom, koja je imala krajnje negativistički stav prema mnogim pitanjima važnim za Srbiju, bio najbolji odgovor na mestu premijera", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim rečima, najbolje što bi Srbiji moglo u ovom trenutku da se desi jeste da vladu predvodi i formira Tadić i da sa svim drugim partnerima, iz vlasti i opozicije, objedini sve u odgovorima na važna nacionalna pitanja i izazove, kao što je Kosovo i pitanje ekonomskog razvoja u budućnosti.

Ovo vreme traži okupljanje oko snažnih ličnosti, smatra predsednik RS i dodaje da je, nesumnjivo, Tadić jedan od njih.

Dodik je kao ključno pitanje naveo odgovore koje će Vlada Srbije u budućnosti koncipirati kao važne izazove u budućnosti.

"Za nas je ključno pitanje Republike Srpske, da Srbija ojača svoj regionalni položaj, a svesni smo činjenice da jaka Srbija predstavlja dodatnu garanciju Republici Srpskoj, ne samo na političke izazove, nego i za ekonomska pitanja. Uveren sam da bi vlada koju bi predvodio Tadić dala najbolje i najkoncentrisanije odgovore na ta pitanja", rekao je Dodik.

Predsednik RS je dodao da je eventualno učešće SNS u vladi stvar dogovora političkih partnera u Srbiji. "Svakako, jaka vlada podrazumeva političku koncentraciju oko nje. Svaka takva vrsta izbora, za koju se dogovore politički akteri u Srbiji, za mene je prihvatljiva", zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodik: Tadić je najbolji izbor za premijera

Izvor: RTS, 14.Jun.2012

Sa stanovišta iskustva koje je stekao i odgovora koje je dao u teškim trenucima za Srbiju, najbolji čovek za srpskog premijera u ovom trenutku je Boris Tadić, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik...Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi za Srbiju u ovom momentu bilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.